woensdag 30 januari 2008

Dinsdag 29 januari op het IFFR: A song of good

Een jongen die probeert zijn leven te beteren. Na een inbraak bij een buurvrouw, waarbij hij haar -kennelijk onvoorzien- verkracht, zoekt hij naar manieren om uit de greep van zijn troosteloze leven te komen. Hij stopt met drugs, neemt een baan bij het hilarische fastfood restaurant Mr. Yummie en probeert goed te zijn voor zijn verzuurde vader en bloedchagrijnige zus. Haar zoontje geeft nieuwe betekenis aan het leven. Met vallen en opstaan ontworstelt hij zich aan erg foute vrienden en een leven van schulden en geweld.
Het einde van de film is bijna absurdistisch: voor de verkrachting van de buurvrouw is hij niet opgepakt, omdat ze hem door een hardroze bivakmuts niet herkende. Hij staat met een doosje donuts van Mr. Yummie voor de deur om haar zijn misdaad op te biechten en vergeving te vragen. Stotterend en diep beschaamd biecht hij zijn misdaad op. De vrouw reageert met: "Well, it could happen to all of us".
Mooi beeld, geschoten in Auckland, Nieuw Zeeland en hoewel een beetje soapy toch een verhaal dat je meesleept. Gefilmd op HD-video door regisseur Gregory King die vertelde dat het sounddesign pas een paar dagen voor deze wereldpremiere af werd gemixt. Dit is de trailer:

119 op de KPN-lijst met 3,5 punt.