woensdag 8 augustus 2012

Delft Chamber Music en meer

Het Delft Chamber Music Festival valt, begin augustus, middenin de vakantie, en dat zal wel de reden zijn dat ik er nog nooit was geweest. De locatie, de sfeer en de kwaliteit van muziek en organisatie waren een aangename verrassing.
Op de overdekt binnenplaats van museum het Prinsenhof werd van 3 tot 11 augustus heel veel muziek gemaakt. Bijzonder was het concert op de eerste festivalavond. Instrumentaal, onder andere door festivaldirecteur Liza Ferschtman en cellist Sebastian Klinger en vocaal, door Robert Holl met begeleider Rudolf Jansen.
De in Rotterdam geboren Robert Holl werd in januari van dit jaar ziek en moest stoppen met de voorbereiding van zijn rol als Prins Joeri in de De legende van de onzichtbare stad Kitjesj bij De Nederlandse Opera. In Delft was hij voor het eerst weer te horen.
Het verslag van die avond staat hier op Place de l'Opera.

Judith van Wanroij en Rudolf Jansen
foto: ©ois

In Delft startten ook de gesprekken rond optredens van sopraan Judith van Wanroij. In Delft deed ze Ravel, de drie liederen van de cyclus Sheherazade en enkele weken later in Amsterdam een optreden met het Trio Peter Beets. Het waren leuke gesprekken met een enthousiaste professional die met haar jazz-avontuur prachtige muziek liet ontstaan.
De podcast van het item met Judith van Wanroij is via iTunes te downloaden of hier te beluisteren op Place de l'Opera.